2013. augusztus 9., péntek

waffle modell készítés 2.

Harmadik feladatunk: 

illesztési hézagok létrehozása



legutóbb vastagságot adtunk a szeleteinknek, most illesztési hézagokat fogunk rajta létrehozni. Ehhez azonban először a sík szeleteket vegyük kézbe.

Hozzuk létre a metszésvonalukat. [BREP/BREP] Ne feledjük, hogy a  [planar surf] síkjainkat használjuk most. Az egyik beviteli nod-ot e kell "butítanunk" [FLATTEN] , hogy az összes metszett görbét megkapjuk.
Hozzunk létre a görbénk végpontján egy négyzetet [RECTANGLE] melynek X és Y értékét az anyagvastagság függvényében határozzuk meg. [itt megjegyzem érdemes egy kicsit megnövelni az értékeket 1%-10% között, hogy a szilárd test művelet sikeres legyen]. A létrehozott négyzet középpontja essen egybe végponttal. Mozgassuk el ha szükséges.
A metszetgörbéink feléig [CRV LENGTH/2] extrudáljunk pálcákat. zárjuk is le őket [CAP]. [megjegyzés: a méretet ismét érdemes megnövelni Z irányban: egy 10% legalább kell mindkét irányban. SCALE vagy az EXTRUDE értékeinek manipulálásával. Ez azért kell, mert ahogy említettem a görbe felületet teljesen át akarjuk metszeni, és metszetgörbéink csak egy pontból hozzák a hossz értékeket.]
Mozgassuk el a pálcáinkról egy másolatot azok aljáig: a két pálca találkozik, fölül és alul 10%-kal kilóg az alapformából.
Az XZ irányú síkokból az egyik (felső) pálcahalmazt az YZ irányúból pedig a másik (alsó) pálcákat vágjuk majd ki.
 Ezeket egyszerű szilárd test művelettel végezzük [SDIFF] mindkét beviteli adatot "lapítani" kell. [FLATTEN]



Nincsenek megjegyzések: